Hundhalsband.net

 

Ett stort sortiment av hundkläder, hundhalsband och hundselar.


Meny
Hundhalsband
Hundkoppel
Hundskor
Hundsängar
Hundväska
Klicker
Löplina
Valphage
Hundmat
Hundfoder
Hundmat

Hundkoppel till din hund

Här hittar du massor av hundkoppel.

Stort sortiment av hundkoppel

Ett urval av de bästa hundprodukterna från SweCat & Doggie finner du här:


Ett urval av hundkoppel:

Alac Läderkoppel 180 cm x 15 mm (Naturfärgat)
Koppel av råhud, infettat, mjukt och smidigt. Blir bara bättre med åren. 180 cm långt och 15 mm brett.

Mer info om produkten.

ESC Glitz Koppel - Silver
Glittrande mode koppel till den bortskämda hunden eller katten. Kopplet är i slitstark nylon.
Storlek:
1,20m långt och 0,95 cm brett.

Mer info om produkten.

Butiker som säljer hundkoppel:
SweCat - säljer produkter både för hund och katt.

Doggie - Sveriges största webbutik för exklusivt hundmode.
Information om hundkoppel

Att ha hunden kopplad eller ej, det är frågan. Det diskuteras mycket om ifall det är lag på att ha sina hundar kopplade eller ej. Sanningen är den att det inte finns någonting i lagboken som säger att hunden måste ha koppel. Däremot är hundägaren skyldig att ha uppsikt över hunden så att den inte stör, ofredar eller förstör. Därmed krävs det att hunden är lydig och lyssnar på sin ägare. Händer någonting till följd av att hunden är lös är ägaren fullt skyldig. Kommuner kan skärpa denna regel genom att skriva i de kommunala stadgarna att hundar måste vara kopplade på anvisade ställen eller under vissa årstider.

Då kommer genast frågan om vilket hundkoppel man ska använda. Det finns en mängd olika koppel i alla möjliga färger och av alla möjliga modeller. Alla fyller de sin egen specifika funktion och smaken hos olika hundägare skiljer sig.

Det finns hundkoppel som är designade, det finns hundkoppel som är av exklusiva märken och det finns hundkoppel som bara kostar några kronor. Hur ska man som hundägare veta vilket koppel som passar bäst?

Det viktigaste när du ska köpa hundkoppel är att tänka på vad det är för hund du har. Alla hundraser har olika egenskaper. En Rottweiler eller en Schäfer till exempel är avlade för att vara självständiga och beskyddande med hög jaktinstinkt. Till dessa hundar är att rekommendera ett starkt hundkoppel. Har du en liten Chihuahua eller en Cockerspaniel kanske du inte behöver ett lika slitstarkt koppel, då räcker det med ett litet tunt rullkoppel.

Samtidigt bör du ha i beräkningarna hur du själv bor. Har du en lägenhet inne i stan där det är långt till närmaste rastgård har du kanske inte möjlighet att ha din hund lös så mycket. Då kan det vara skönt med ett längre koppel så han eller hon kan röra sig någorlunda fritt.

Det finns någonting som heter strypkoppel. Det är egentligen det klassiska hundkopplet som klämmer åt kring din hunds hals om han eller hon sliter för mycket. Detta kan tänkas vara grymt, men faktum är att det är en mycket användbar metod för att lära en hund att inte slita för att istället gå ”fot”. En hund är inte så dum som många tror. Inom en kort tid har den antagligen lärt sig hur obehagligt det är att slita i kopplet.

Tycker du inte om denna metod finns det andra lösningar. Ett annat användbart koppel är den så kallade selen. Det är precis vad det låter som, nämligen en sele som du enkelt trär på hunden under bröstet och över ryggen. Detta koppel är mycket användbart och rekommenderas till en någorlunda lydig hund.

Det finns en mängd företag på nätet som kan ge dig användbara tips om vilka hundkoppel som passar bäst för just din hund. Du kan även enkelt gå in i en e-butik och köpa koppel till din hund. Kolla runt lite på nätet och läs recensioner om olika hundkoppel så hittar du med största sannolikhet det bästa för dig och din hund.

Copyright 2007-2013 www.hundhalsband.net Hundhalsband & hundkläder på nätet